Przyrządzanie jedzenia w kamperze będzie wymagało dysponowania odpowiednim wyposażeniem. Ograniczona przestrzeń oraz specyfika podróżowania wymuszają nieco inne podejście w wyborze wszelkich akcesoriów, jakie powinny łączyć funkcjonalność z kompaktowymi wymiarami.
Podstawę kuchennego ekwipunku stanowi wielofunkcyjny zestaw garnków i rondli z odczepianymi rączkami, jakie można używać zarówno na kuchence, jak i w piekarniku czy na grillu. Naczynia mające wymienne uchwyty pozwalają zaoszczędzić znaczną ilość miejsca w szafkach, a poza tym używać ich można jako misek do serwowania czy przechowywania.
Warto zainwestować w dobrą jakościowo patelnię z powłoką nieprzywieralną, także z uchwytem z możliwością odpinania, która sprawdzi się do przygotowania wszelkich potraw. Składane kuchenne akcesoria są kolejną kategorią niezbędnego na pokładzie kampera wyposażenia. Silikonowe durszlaki, jakie po złożeniu stają się płaskie, zwijane deski do krojenia z rowkiem odprowadzającym płyny czy teleskopowe cedzaki – te wszystkie rzeczy oszczędzają dużo cennej przestrzeni bagażowej. Na szczególną uwagę także zasługują silikonowe maty do pieczenia, jakie można dociąć do szerokości piekarnika w kamperze, a po wykorzystaniu zwinąć i włożyć do szuflady.
Przydatnym elementem wyposażenia również jest komplet lekkich kubków, talerzy i misek wykonanych z odpornych na stłuczenie materiałów. Przy takich zakupach warto od razu się zastanowić nad innymi akcesoriami, takimi jak na przykład brunner garnki.
+Tekst Sponsorowany+