Gotowanie w kamperze wymaga przemyślanego doboru kuchennego wyposażenia, które łączy funkcjonalność z oszczędnością miejsca. Wyposażona w odpowiedni sposób mobilna kuchnia pozwala przyrządzań dobrej jakości posiłki nawet z dala od cywilizacji. Wielofunkcyjny zestaw garnków z przyczepianymi rączkami to podstawa kuchennego ekwipunku, pozwala bowiem zaoszczędzić sporą ilość cennego miejsca. Tego typu naczynia używać można zarówno na kuchence, jak i w piekarniku, a po ściągnięciu uchwytów mogą również służyć jako miski do serwowania czy pojemniki do przechowywania.
Wysokiej jakości patelnia z nieprzywieralnym dnem, najlepiej także z odpinaną rączką, pozwoli na przygotowanie różnorodnych dań przy minimalnej ilości zużywanego tłuszczu. Kompaktowe akcesoria wykonane z dobrego silikonu to kolejna ciekawa rzecz – składające się lejki, durszlaki czy miarki po zastosowaniu zajmują niewiele miejsca w szufladzie. Elastyczne deski kuchenne sprawdzają się doskonale w niezbyt wielkiej przestrzeni w kamperze, chroniąc przed rozlewaniem soków podczas przygotowywania warzyw czy mięsa, a nie będą potrzebować zbyt dużo miejsca.
Hermetyczne pojemniki na żywność z zatrzaskami, jakie można położyć na sobie, są niezbędnym elementem wyposażenia lodówki kempingowej. Dzięki nim produkty pozostają świeże dłużej, a przestrzeń chłodnicza jest w pełni wykorzystana. A jeśli ktoś planuje zakup tego typu wyposażenia, to pomyśleć też powinien o innych ciekawych akcesoriach, takich jak na przykład EFOY Kartridż.
+Tekst Sponsorowany+